Zo werkt het

 1. Bestel jouw product
 2. Lever jouw bestanden aan
 3. Wij maken jouw product
 4. Wij sturen het je toe

1. Bestelling

Heel eenvoudig stel je jouw product samen en bestel je deze website. Door te kiezen voor grotere oplagen zal je merken dat de stukprijs snel daalt. We adviseren je om minimaal 50 stuks te laten maken, maar als je er slechts een paar nodig hebt is dat natuurlijk geen probleem.

Wil je advies over welk product het meest geschikt is voor jou? Neem dan even contact met ons op via WhatsApp of Facebook Messenger of plaats een terugbel-veroek.

2. Aanlevering

Voor de productie van jouw mediaproduct hebben we drukklare PDF-bestanden nodig voor de cd of dvd opdruk en de verpakking en een master om jouw cd of dvd te voorzien van audio, data of video. Je levert deze bestanden heel eenvoudig aan via jouw account, op de website.

Drukwerkbestanden

Voor het maken van drukklare drukwerkbestanden hebben we voor elk productvariant hele handige drukwerktemplates gemaakt, die je kunt openen met jouw favoriete ontwerpprogramma en als basis kunt gebruiken voor jouw ontwerp. Zo weet je zeker dat jouw ontwerp precies overeenkomt met jouw gekozen product. Je kunt de drukwerktemplates downloaden in jouw account na het bestellen van jouw product, of zelfs al onderaan de bestelpagina nog voor het plaatsen van jouw bestelling

Master

Voor de productie van jouw cd’s of dvd’s kun je gratis een productieklare image aanleveren (dat is een exacte digitale kopie van jouw cd of dvd die we 1-op-1 overnemen op jouw schijven) of kun je tegen een meerprijs losse bestanden aanleveren waar wij dan een perfecte master van maken. Je kunt deze keuze maken als laatste stap tijdens het bestelproces.

 • Audio CD
  Voor de productie van audio-cd’s kun je gratis een DDP of CUE/BIN image aanleveren. Dat is een exacte digitale kopie van jouw audio-cd die we 1-op-1 kopiëren op jouw cd’s.

  Tegen een kleine meerprijs kun je ook kiezen voor het aanleveren van WAV-bestanden waar wij dat een productie-klare master van maken. Jouw bestanden worden dan niet geconverteerd en klinken op de cd exact zoals je deze hebt aangeleverd.

  Heb je geen juiste WAV-bestanden, geen probleem, dan kun je ervoor kiezen om alle andere type geluidsbestanden aan te leveren die wij dan voor je omzetten naar het juiste type audio en waar we vervolgens een master van maken.
 • Data-CD of data-DVD
  Voor de productie van data-cd’s of data-dvd’s kun je gratis een productieklare ISO image aanleveren die we 1-op-1 overnemen.

  Tegen meerprijs kun je ook losse bestanden aanleveren die we op jouw cd of dvd voor je plaatsen. Deze bestanden dienen ingepakt tot een ZIP-bestand te worden aangeleverd, welke we dan uitgepakt op jouw cd of dvd zullen plaatsen.
 • Video-DVD
  Voor de productie van video-dvd’s kun je gratis een productieklare ISO image aanleveren die we 1-op-1 overnemen op jouw cd of dvd.

  Tegen meerprijs kun je ook losse video-bestanden aanleveren waar wij dan een werkende video-dvd van maken met autostart (de video(‘s) spelen dan automatisch af wanneer de dvd in de speler wordt geplaatst) of met een eenvoudig menu.

3. Productie

Zodra de drukwerkbestanden en master bij ons binnen zijn starten we met de productie van jouw cd’s of dvd’s en eventuele verpakkingen. Bij oplagen vanaf 300 stuks wordt op basis van jouw master een zogenaamde glassmaster gemaakt, waarna de schijven worden geperst. Bij kleinere oplagen worden de cd’s en dvd’s gedupliceerd. Dat is een andere techniek maar de kwaliteit is hetzelfde.

CD’s tot 100 stuks worden thermisch bedrukt, grotere oplagen worden met een offset drukmachine voorzien van zijn opdruk. Zodra ook de verpakkingen gedrukt zijn wordt alles voor je geassembleerd en eventueel ook nog geseald. De gemiddelde productietijd is 2 tot 3 weken.

4. Zending

Op het moment dat jouw productie geproduceerd en geassembleerd is, pakken we alles goed beschermd in voor transport. We produceren zowel in Nederland als over de grens en omdat we afhankelijk zijn van verschillende transporteurs die allen onder druk staan van de enorme drukte door covid, kan de levering enkele dagen tot een week duren, voordat je jouw productie in huis hebt.

Door de hoeveelheid problemen met track en trace codes hebben we ervoor gekozen om deze codes niet langer te verstrekken omdat er te vaak onduidelijkheid over is. Mocht je op het moment van levering niet thuis zijn, krijg je een briefje in de deur en wordt het pakket bij het meest dichtstbijzijnde servicepunt afgeleverd of krijg je het de volgende dag opnieuw aangeboden.